Přečtěte si zajímavé informace

Články v blogu

11 mýtů o půstu a nutnosti jíst často a malé porce

Přerušovaný půst se v poslední době stal velmi populárním. Jedná se o stravovací návyk, kdy střídáte mezi obdobími půstu a obvyklého stravování. Nicméně toto téma obklopuje […]

Máslo vs. margarín – proč věřím víc kravám než chemikům

Na internetu koluje ohromné množství dezinformací o stravě. Dokonce i profesionálové často řeknou věci, které jsou v rozporu se selským rozumem a nemají žádný vědecký podklad. […]

8 způsobů, jak potravinářské společnosti schovávají obsah cukru v jídle

Jíst hodně přidaného cukru nedělá Vašemu zdraví dobře. Jeho vysoký příjem je spojený s nemocemi jako jsou obezita, cukrovka 2. typu a onemocnění srdce (1, 2, […]

Co jíte? A co jí Vás?

Jste to, co jíte nebo tak nějak je to rčení. Stanete se tím, co konzumujete – nejen ústy ale také svýma očima, ušima a svou myslí. […]

51 nejběžnějších názvů cukru se kterými se setkáte

Přidaný cukr je možná jednou z nejméně zdravých ingrediencí moderního jídelníčku. Američané sní v průměru 15 čajových lžiček přidaného cukru každý den, ačkoli zdroje uvádí v […]

BIO – jen byznys nebo první krok na Vaší cestě ke zdraví?

Oblíbenost bio potravin dneska stále stoupá. V supermarketech rostou větší regály s nabídkou bio výrobků a možná se časem dočkáme i bio supermarketu. I přes jejich […]

5 důvodů proč byste neměli kupovat průmyslově zpracované potraviny

K léčbě nemocí používám ve své praxi hlavně stravu. Velmi často jsou to ale právě potraviny, které za vznikem nemoci stojí (kromě dalších faktorů). Léky a […]

Východní medicína a 4 výhody Teorie elementárních orgánů

V minulém článku jsem se věnoval tématu fyzické rovnováhy, jak jí lze dosáhnout a jak nám naše smysly pomáhají udržet tuto rovnováhu tak, abychom neonemocněli. Naše rovnováha […]

Důležitost rovnováhy v nerovnovážném světě

V rámci teorie základních orgánů je cílem dosažení rovnováhy a to jak duchovní tak i fyzické. V tomto článku bych se chtěl zaměřit především na tu vnější, […]