apple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-icon
  • Úvod
  • Léčba
  • O mně
  • Články
  • Recepty
  • Spolupráce
  • Kontakt
Sjednat schůzku

Cizrnový chleba (3+4)

Napsal Adolf Jána • 5 února 2017

Oproti klasickému chlebu má cizrnový chleba mnohem lepší složení a úplně jinou chuť. Moc rád jej peču, protože příprava je velmi jednoduchá a ve srovnání s ostatními druhy pečiva i relativně rychlá. Zároveň můžete i libovolně experimentovat s různými bylinkami.

Cizrnovou mouku běžně koupíte v obchodech se zdravou výživou. Seženete ji ale v některých supermarketech.

Co k tomu potřebujete a jak na to

Ingredience

  • 375 g celozrnné pšeničné mouky
  • 375 g cizrnové mouky
  • 450 g vody
  • 15 g soli
  • 40 g droždí
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 lžičky kmínu
Chickpea bread

Porce

1 bochník

Doba přípravy

20 min příprava
1 hod kynutí
1 hod pečení

Náročnost

Snadné

Příprava

  1. V míse smíchejte všechny ingredience, aby vzniklo těsto a nechte jej na teplém místě přibližně 1 hodinu kynout.
  2. Vykynuté těsto dejte do vymazané formy na chleba a nechte ještě chvíli kynout.
  3. Pečte v troubě přibližně 1 hodinu na 180°C.
Sdílet
Adolf Jána
Adolf Jána
Pomůžu vám uzdravit se. Jsem výživář s přesahem a věnuji se Avicennově medicíně. Nejvíce ode mne získáte, pokud cítíte, že chcete převzít zpátky kontrolu nad svým zdravím ale nevíte, kde začít. Miluji čokoládu, jógu a svou nedávno narozenou dceru.

Související příspěvky

29 srpna 2017

Hummus (3+4)


Celý článek
20 listopadu 2016

Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)


Celý článek
7 listopadu 2016

Falafel (3+4)


Celý článek

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

  • 0
    11 mýtů o půstu a nutnosti jíst často a malé porce
  • 0
    Máslo vs. margarín – proč věřím víc kravám než chemikům
  • 0
    8 způsobů, jak potravinářské společnosti schovávají obsah cukru v jídle
  • 0
    Co jíte? A co jí Vás?

Recepty

  • 0
    Hummus (3+4)
  • 0
    Cizrnový chleba (3+4)
  • 1
    Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)
  • 0
    Falafel (3+4)
© 2020 Adolf Jána. Všechna práva vyhrazena. Všechny informace na této webové stránce jsou určeny pouze pro informační účely. Obsah není určen jako náhrada za odbornou lékařskou pomoc, diagnostiku nebo léčbu.
Privacy Policy | Zásady ochrany osobních údajů
Užívám cookies, abych vám zajistil co možná nejsnadnější použití mých webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet moje stránky předpokládám, že s použitím cookies souhlasíte.Souhlasím