apple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-icon
  • Úvod
  • Léčba
  • O mně
  • Články
  • Recepty
  • Spolupráce
  • Kontakt
Sjednat schůzku

Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)

Napsal Adolf Jána • 20 listopadu 2016

Pokud máte rádi máslovou chuť, tak tady si přijdete na své. Klasické máslové sušenky jsou skvělé ale z cizrnové mouky chutnají ještě lépe. Jsou krásně křehké a připravíte je během pár minut.

Co k tomu potřebujete a jak na to

Ingredience

  • 250 g cizrnové mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 150 g másla
  • 3 vaječné žloutky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžičky vanilkového cukru

Porce

20 sušenek

Doba přípravy

30 min

Náročnost

Snadné

Příprava

  1. V míse spolu smíchejte všechny ingredience, aby vám vzniklo hladké těsto.
  2. Z hotového těsta ručně vytvarujte malé placičky, které následně dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Pečte v troubě 10-12 minut při 180 °C. Po upečení nechte sušenky ještě vychladnout, jinak by se mohly rozpadat.

Pozor abyste sušenky nepřepekli. Po 10 minutách pečení se vám mohou zdát ještě moc měkké. V tuhle chvíli už jsou ale opravdu hotové. Po vychladnutí ztuhnou a budou tak akorát.

Sdílet
Adolf Jána
Adolf Jána
Pomůžu vám uzdravit se. Jsem výživář s přesahem a věnuji se Avicennově medicíně. Nejvíce ode mne získáte, pokud cítíte, že chcete převzít zpátky kontrolu nad svým zdravím ale nevíte, kde začít. Miluji čokoládu, jógu a svou nedávno narozenou dceru.

Související příspěvky

29 srpna 2017

Hummus (3+4)


Celý článek
5 února 2017

Cizrnový chleba (3+4)


Celý článek
7 listopadu 2016

Falafel (3+4)


Celý článek

1 Comment

  1. Vynikající, křehké a vláčné napsal:
    26 března 2020 (2:06)

    Vyzkoušeno, jsou vynikající – křehké a vláčné zároveň! Jen jsou hodně sladké, nebála bych se příště ubrat cukr.

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

  • 0
    11 mýtů o půstu a nutnosti jíst často a malé porce
  • 0
    Máslo vs. margarín – proč věřím víc kravám než chemikům
  • 0
    8 způsobů, jak potravinářské společnosti schovávají obsah cukru v jídle
  • 0
    Co jíte? A co jí Vás?

Recepty

  • 0
    Hummus (3+4)
  • 0
    Cizrnový chleba (3+4)
  • 1
    Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)
  • 0
    Falafel (3+4)
© 2020 Adolf Jána. Všechna práva vyhrazena. Všechny informace na této webové stránce jsou určeny pouze pro informační účely. Obsah není určen jako náhrada za odbornou lékařskou pomoc, diagnostiku nebo léčbu.
Privacy Policy | Zásady ochrany osobních údajů
Užívám cookies, abych vám zajistil co možná nejsnadnější použití mých webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet moje stránky předpokládám, že s použitím cookies souhlasíte.Souhlasím