S příchodem barevného podzimu nám v plném proudu začala i dýňová sezóna. Proto se chci podělit o recept na dýňovou polévku, kterou v tomto ročním období doma pravidelně vaříme.
Samotná polévka je hotová během 30 minut. Dýni zpracujete celou i se semínky. Skvěle se k ní hodí olivový chléb.
Ingredience
Porce
6-8Doba přípravy
40 minNáročnost
SnadnéPříprava
Pražená dýňová semínka - s trochou přípravy navíc můžete zpracovat i dýňová semínka.
Když je vydlabete, stačí je akorát očistit od zbytků dýně. Následně semínka v míse zakápněte olejem, osolte (můžete popustit uzdu své fantazii a přidat i jiné koření) a zamíchejte.
Rozprostřete semínka na plech a pečte v troubě na 170°C přibližně 20 min nebo dokud nejsou dozlatova opečená. Během pečení semínka občas zamíchejte.
Semínka můžete přidat do dýňové polévky nebo si je můžete dát jako slaný snack po jídle. Pražená semínka můžete uskladnit ve vzduchotěsné nádobě.