apple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-icon
  • Úvod
  • Léčba
  • O mně
  • Články
  • Recepty
  • Spolupráce
  • Kontakt
Sjednat schůzku

Ghí

Napsal Adolf Jána • 24 července, 2016

Ghee - 4.

Ghí nebo také přepuštěné máslo má oříškovou vůni a jeho chuť si okamžitě zamilujete. Můžete jej použít všude a na všechno. Díky své teplotní stabilitě je to na vaření ten nejlepší olej. Abyste jej přepálili, museli byste se hodně snažit (vydrží teploty až do 250°C).

O tom, jak moc pomáhá našemu zdraví byla napsána celá řada článků. V Indii ghí dokonce považují za elixír života, takže s ním v kuchyni vůbec nemusíte šetřit.

Co potřebujete a jak na to

Ingredience

  • 10 balení másla (bude stačit na něco málo přes 2 kg)
Ghí hotovo

Porce

-

Doba přípravy

2 hod

Náročnost

Snadné

Příprava

Pomalu rozpusťte máslo ve velkém hrnci na mírném ohni. Občas jemně zamíchejte, aby se usazeniny nespálily. Pěnu, která vzniká na hladině čas od času sbírejte.

Ghee – 1.
Ghee – 2.

Máslo nechte jemně vřít tak dlouho, dokud nebudete mít jen čistý olej.

Ghee - 3.

Poté stáhněte ghí z plotny a jakmile trochu vychladne sceďte jej přes jemné sítko do sklenice. Přepuštěné máslo vám vydrží přibližně 2 – 3 měsíce a ani jej nemusíte dávat do lednice.

Ghee - 4.

Když povaříte ghí trochu déle, získá tmavou karamelovou barvu a bude ještě lepší.

Sdílet
Adolf Jána
Adolf Jána
Pomůžu vám uzdravit se. Jsem výživář s přesahem a věnuji se Avicennově medicíně. Nejvíce ode mne získáte, pokud cítíte, že chcete převzít zpátky kontrolu nad svým zdravím ale nevíte, kde začít. Miluji čokoládu, jógu a svou nedávno narozenou dceru.

Související příspěvky

29 srpna, 2017

Hummus (3+4)


Celý článek
5 února, 2017

Cizrnový chleba (3+4)


Celý článek
20 listopadu, 2016

Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)


Celý článek

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

  • 0
    11 mýtů o půstu a nutnosti jíst často a malé porce
    8 března, 2018
  • 0
    Máslo vs. margarín – proč věřím víc kravám než chemikům
    6 února, 2018
  • 0
    8 způsobů, jak potravinářské společnosti schovávají obsah cukru v jídle
    12 prosince, 2017
  • 0
    Co jíte? A co jí Vás?
    21 listopadu, 2017

Recepty

  • 0
    Hummus (3+4)
    29 srpna, 2017
  • 0
    Cizrnový chleba (3+4)
    5 února, 2017
  • 1
    Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)
    20 listopadu, 2016
  • 0
    Falafel (3+4)
    7 listopadu, 2016
© 2022 Adolf Jána. Všechna práva vyhrazena. Všechny informace na této webové stránce jsou určeny pouze pro informační účely. Obsah není určen jako náhrada za odbornou lékařskou pomoc, diagnostiku nebo léčbu.
Privacy Policy | Zásady ochrany osobních údajů