apple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-icon
  • Úvod
  • Léčba
  • O mně
  • Články
  • Recepty
  • Spolupráce
  • Kontakt
Sjednat schůzku

Pražená cizrna (3+4)

Napsal Adolf Jána • 12 října 2016

Pokud jste ještě nikdy neměli praženou cizrnu, tak ji vyzkoušejte co nejdřív. Je to skvělý snack po jídle a příprava je naprosto jednoduchá. Praženou cizrnu jednoduše spojíte jakýmkoliv kořením, takže můžete pokaždé experimentovat a připravit ji trochu jinak.

Co k tomu potřebujete a jak na to

Ingredience

  • 250 g cizrny (buď použijte z konzervy nebo ji naložte přes noc do vody)
  • olej (slunečnicový nebo olivový)
  • sůl
  • různá koření nebo jejich kombinace:
    • koriandr
    • rozmarýn
    • tymián
    • čili
    • kari
    • garam masala atd.

Porce

5

Doba přípravy

30 min

Náročnost

Velmi snadné

Příprava

  1. Naloženou cizrnu sceďte a nechejte chvíli osušit.
  2. Zakápněte cizrnu olejem, osolte a dejte péct do trouby při teplotě 200 °C (pokud použijete olivový olej, tak pečte delší dobu pouze při 170 °C, aby se zbytečně nepřehříval) přibližně na 30 minut nebo dokud není dozlatova opečená.
  3. Během pečení cizrnu promíchejte zhruba každých 10 minut.

Koření přidávejte až na závěr. Kdybyste jej přidali už na začátku, pravděpodobně se vám připálí a zhořkne.

Sdílet
Adolf Jána
Adolf Jána
Pomůžu vám uzdravit se. Jsem výživář s přesahem a věnuji se Avicennově medicíně. Nejvíce ode mne získáte, pokud cítíte, že chcete převzít zpátky kontrolu nad svým zdravím ale nevíte, kde začít. Miluji čokoládu, jógu a svou nedávno narozenou dceru.

Související příspěvky

29 srpna 2017

Hummus (3+4)


Celý článek
5 února 2017

Cizrnový chleba (3+4)


Celý článek
20 listopadu 2016

Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)


Celý článek

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

  • 0
    11 mýtů o půstu a nutnosti jíst často a malé porce
    8 března 2018
  • 0
    Máslo vs. margarín – proč věřím víc kravám než chemikům
    6 února 2018
  • 0
    8 způsobů, jak potravinářské společnosti schovávají obsah cukru v jídle
    12 prosince 2017
  • 0
    Co jíte? A co jí Vás?
    21 listopadu 2017

Recepty

  • 0
    Hummus (3+4)
    29 srpna 2017
  • 0
    Cizrnový chleba (3+4)
    5 února 2017
  • 1
    Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)
    20 listopadu 2016
  • 0
    Falafel (3+4)
    7 listopadu 2016
© 2022 Adolf Jána. Všechna práva vyhrazena. Všechny informace na této webové stránce jsou určeny pouze pro informační účely. Obsah není určen jako náhrada za odbornou lékařskou pomoc, diagnostiku nebo léčbu.
Privacy Policy | Zásady ochrany osobních údajů