apple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-icon
  • Úvod
  • Léčba
  • O mně
  • Články
  • Recepty
  • Spolupráce
  • Kontakt
Sjednat schůzku

Cizrna v rajčatovo cibulové omáčce (3+4)

Napsal Adolf Jána • 14 září 2016

Tohle byl jeden z prvních receptů s cizrnou, které jsem kdysi vyzkoušel a na tento způsob jí připravuji pravidelně až dodnes.

Co k tomu potřebujete a jak na to

Ingredience

  • 250 g cizrny
  • 300 ml vody
  • 5 středně velkých nakrájených cibulí
  • 3 lžíce ghí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžičky hrubě mleté pálivé papriky
  • 1 lžičky mletého koriandru
  • 1 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 5 – 7 ks hřebíčku
  • 1 ks celé skořice
  • 10 - 15 kuliček černého pepře
  • 250 ml konzervovaných nebo drcených rajčat
DSC06148

Porce

4

Doba přípravy

1 hod

Náročnost

Snadné

Příprava

  1. Naložte cizrnu přes noc do vody. Druhý den ji uvařte v hrnci s vodou cca jednu hodinu a poté sceďte.
  2. Rozehřejte ghí v pánvi, přidejte nakrájenou cibuli a osmažte dozlatova.
  3. Přidejte rajčata a koření a za pravidelného míchání vařte přibližně 20 minut.
  4. Teď už jen přidáte scezenou cizrnu a vše povaříte přibližně 10 – 15 minut na střední teplotě.

Cizrna potřebuje hodně koření, takže na závěr jídlo možná okořeníte ještě o něco více.

Sdílet
Adolf Jána
Adolf Jána
Pomůžu vám uzdravit se. Jsem výživář s přesahem a věnuji se Avicennově medicíně. Nejvíce ode mne získáte, pokud cítíte, že chcete převzít zpátky kontrolu nad svým zdravím ale nevíte, kde začít. Miluji čokoládu, jógu a svou nedávno narozenou dceru.

Související příspěvky

29 srpna 2017

Hummus (3+4)


Celý článek
5 února 2017

Cizrnový chleba (3+4)


Celý článek
20 listopadu 2016

Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)


Celý článek

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

  • 0
    11 mýtů o půstu a nutnosti jíst často a malé porce
    8 března 2018
  • 0
    Máslo vs. margarín – proč věřím víc kravám než chemikům
    6 února 2018
  • 0
    8 způsobů, jak potravinářské společnosti schovávají obsah cukru v jídle
    12 prosince 2017
  • 0
    Co jíte? A co jí Vás?
    21 listopadu 2017

Recepty

  • 0
    Hummus (3+4)
    29 srpna 2017
  • 0
    Cizrnový chleba (3+4)
    5 února 2017
  • 1
    Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)
    20 listopadu 2016
  • 0
    Falafel (3+4)
    7 listopadu 2016
© 2022 Adolf Jána. Všechna práva vyhrazena. Všechny informace na této webové stránce jsou určeny pouze pro informační účely. Obsah není určen jako náhrada za odbornou lékařskou pomoc, diagnostiku nebo léčbu.
Privacy Policy | Zásady ochrany osobních údajů