apple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-iconapple-touch-icon
  • Úvod
  • Léčba
  • O mně
  • Články
  • Recepty
  • Spolupráce
  • Kontakt
Sjednat schůzku

Olivový chleba (4+5+6)

Napsal Adolf Jána • 29 srpna, 2016

Tenhle recept jsem našel na tady (jsou tam skvělé recepty) a chleba byl naprosto senzační! Některé kroky jsem vynechal a trochu upravil a ve výsledku se to skvěle povedlo. Půlka bochníku zmizela už během oběda :).

Co potřebujete a jak na to

Ingredience

  • 100 g na drobné kousky nakrájených černých oliv
  • 100 g na drobné kousky nakrájených zelených oliv
  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1,5 lžičky drcených čili papriček
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 pekařské droždí
  • 1,5 hrnku vody

 

DSC06266

Porce

1 bochník

Doba přípravy

20 min příprava
2 hodiny kynutí
1 hodina pečení

Náročnost

Střední

Příprava

  1. V míse smíchejte mouku, sůl, rozmarýn, drcené čili papričky a tymián.
  2. Droždí rozpusťte v 1/2 hrnku vody a přilijte do mísy.
  3. Poté přidejte ještě jeden hrnek vody a rozmačkaný česnek.
  4. Všechno spolu dobře promíchejte, aby vzniklo těsto do kterého následně přidejte olivy. Uhnětené těsto a celou mísu vytřete trochou olivového oleje (případně můžete těsto přendat do jiné mísy, která je vymazaná). Vršek mísy zabalte potravinářskou folií a nechte cca 2,5 hod kynout.

    Hotové těsto

  5. Nakynuté město přesuňte na pomoučněný vál a rukama roztáhněte do oválu. Poté těsto srolujte, vytvarujte do koule a otočte naruby. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ještě cca 30 min kynout.
  6. Během toho rozehřejte v troubě pekáč na chleba při teplotě 240°C. Vykynuté těsto poté vyklopte do rozpáleného pekáče a pečte přibližně 1 hodinu.

Před podáváním počkejte než chleba vychladne.

Sdílet
Adolf Jána
Adolf Jána
Pomůžu vám uzdravit se. Jsem výživář s přesahem a věnuji se Avicennově medicíně. Nejvíce ode mne získáte, pokud cítíte, že chcete převzít zpátky kontrolu nad svým zdravím ale nevíte, kde začít. Miluji čokoládu, jógu a svou nedávno narozenou dceru.

Související příspěvky

29 srpna, 2017

Hummus (3+4)


Celý článek
5 února, 2017

Cizrnový chleba (3+4)


Celý článek
20 listopadu, 2016

Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)


Celý článek

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

  • 0
    11 mýtů o půstu a nutnosti jíst často a malé porce
    8 března, 2018
  • 0
    Máslo vs. margarín – proč věřím víc kravám než chemikům
    6 února, 2018
  • 0
    8 způsobů, jak potravinářské společnosti schovávají obsah cukru v jídle
    12 prosince, 2017
  • 0
    Co jíte? A co jí Vás?
    21 listopadu, 2017

Recepty

  • 0
    Hummus (3+4)
    29 srpna, 2017
  • 0
    Cizrnový chleba (3+4)
    5 února, 2017
  • 1
    Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)
    20 listopadu, 2016
  • 0
    Falafel (3+4)
    7 listopadu, 2016
© 2022 Adolf Jána. Všechna práva vyhrazena. Všechny informace na této webové stránce jsou určeny pouze pro informační účely. Obsah není určen jako náhrada za odbornou lékařskou pomoc, diagnostiku nebo léčbu.
Privacy Policy | Zásady ochrany osobních údajů